Ο ΓΟΠΦ «Η Αρμονία» λειτουργεί με βάση στο Παλαιό Φάληρο, η δε έδρα του στεγάζεται στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο, σε χώρο που έχει παραχωρηθεί από το Δήμο Παλαιού Φαλήρου. Ωστόσο, επειδή η ρυθμική γυμναστική απαιτεί συγκεκριμένες προδιαγραφές χώρων προπόνησης, ιδίως μεγάλο ύψος, ο Σύλλογος νοικιάζει δύο αίθουσες για να καλύψει τις ανάγκες των αθλητριών του:

1. Αίθουσα Γυμναστικής, Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και

2. Αίθουσα στο Γυάλινο Κτίριο του Ολυμπιακού Συγκροτήματος Φαλήρου.

Από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας, ο Σύλλογος ξεκίνησε με την ανάπτυξη του αθλήματος της Ρυθμικής Γυμναστικής
προς δύο κατευθύνσεις:

1. Τμήματα Μαζικού Αθλητισμού

2. Αγωνιστικά Τμήματα

Εκδηλώσεις

Οι αθλήτριες όλων των τμημάτων συμμετέχουν σε δύο μεγάλες εκδηλώσεις-Παραστάσεις:

α) Χριστουγεννιάτικη Γιορτή (λίγο πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων) και

β) Γυμναστική εκδήλωση με το τέλος της χρονιάς (μεταξύ 20-30 Ιουνίου)

Τα τμήματα αναλυτικά


 • Ρυθμική Γυμν. για όλους

  Ο ΓΟΠΦ «Η Αρμονία» λειτουργεί με βάση στο Παλαιό Φάληρο, η δε έδρα του στεγάζεται στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο, σε χώρο που έχει παραχωρηθεί από το Δήμο Παλαιού Φαλήρου.

  Ρυθμική Γυμν. για όλους

  Τμήματα Μαζικού Αθλητισμού

  Τα τμήματα μαζικού αθλητισμού έχουν ως σκοπό την άσκηση, εκπαίδευση και ανάπτυξη δεξιοτήτων σε κορίτσια μέσα από προγράμματα «Γυμναστικής για Όλους», καθώς και τη συμμετοχή σε φεστιβάλ Γυμναστικής (γνωστά και ως «Γυμναστράδες»).

  Προπονήτριες

  • Μαρίνα Φατέεβα

   1

  Περιγραφή

   Στα τμήματα «Ρυθμικής Γυμναστικής για Όλους» συμμετέχουν κοριτσάκια ηλικίας 3,5 χρόνων και άνω, τα οποία εντάσσονται σε ολιγομελή τμήματα σύμφωνα με την ηλικία και το βαθμό ικανότητάς τους.
   Στο Σύλλογο λειτουργούν τμήματα:

  • α) προσχολικής ηλικίας(3,5-6 ετών),
  • β) πρώτης σχολικής ηλικίας(7-9 ετών), καθώς και
  • γ) δεύτερης σχολικής Ηλικίας(10-12 ετών και άνω), σε τμήματα Γυμναστράδας.
  • Από το 2012 υπάρχει και τμήμα Γυμναστράδας Βαθμολογούμενο, το οποίο συμμετέχει στο Φεστιβάλ Γυμναστικής COSMOGYM CONTEST που γίνεται κάθε χρόνο στο Περιστέρι.
   Από το 2014 ξεκινά να λειτουργεί στο Σύλλογο και τμήμα Αισθητικής Ομαδικής Γυμναστικής, το οποίο συνδυάζει ρυθμική, μπαλέτο, ακροβατική γυμναστική και χορό.

 • Αγωνιστικά Τμήματα

  Eνθαρρύνουμε τα κορίτσια

  Αγωνιστικά Τμήματα

  Στοιχεία

  Παρόλο που έχουμε την άποψη ότι ο πρωταθλητισμός δεν είναι αυτοσκοπός, ωστόσο ενθαρρύνουμε τα κορίτσια που έχουν ιδιαίτερες ικανότητες, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα του αθλήματος, εφόσον υπάρχει και η σύμφωνη γνώμη των γονέων τους, να ενταχθούν στα αγωνιστικά τμήματα.

  Προπονήτριες

  • Δεν έχει εγγραφή…

   2

  Kατηγορίες


   Στο Σύλλογο λειτουργούν οι εξής κατηγορίες
   :

  • α) Προαγωνιστικό (8 ετών): συμμετέχει με ομαδικό πρόγραμμα σε τοπικούς αγώνες.
  • β) Παγκορασίδες (9-10 ετών): οι αθλήτριες συμμετέχουν με ατομικά προγράμματα (χωρίς όργανο-σχοινάκι-στεφάνι- μπάλα), σε τοπικούς και περιφερειακούς αγώνες.
  • γ) Κορασίδες (11-12 ετών): οι αθλήτριες συμμετέχουν με ατομικά προγράμματα (σχοινάκι-στεφάνι-μπάλα-κορύνες), σε τοπικούς και περιφερειακούς αγώνες.
  • δ) Νεάνιδες(13-15 ετών): οι αθλήτριες συμμετέχουν με ατομικά προγράμματα (σχοινάκι-στεφάνι-μπάλα-κορύνες) σε περιφερειακούς και Πανελλήνιους Αγώνες.