• 25/112014
    Η Μεγάλη Γιορτή της Γυμναστικής

    Η Μεγάλη Γιορτή της Γυμναστικής

    Η ΜΕΓΑΛΗ ….. ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ”

     Το  Σάββατο 22/11/14,η  Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία διοργάνωσε ” μια ξεχωριστή εορταστική εκδήλωση για να τιμήσει τους πρωταθλητές της για όσα πέτυχαν μέσα στο 2014″

     Αγαπητοί φίλοι του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΓΟ, μία γιορτή για να είναι μεγάλη δεν πρέπει να έχει αποκλεισμούς αθλητών που διακρίθηκαν το 2014 και των Ολυμπιονικών μας που έχουν κατακτήσει Ολυμπιακά Μετάλλια!!!!

     Συγχαίρουμε τις ομάδες Ανδρών και Γυναικών της Ενόργανης Γυμναστικής και της Ρυθμικής Γυμναστικής Γυναικών και Ανσάμπλ, ωστόσο διερωτώμεθα γιατί η ΕΓΟ,”σε μια μεγάλη γιορτή της Γυμναστικής” δεν τίμησε τους πρωταθλητές- τριες Έφηβους και Νεάνιδες για όσα πέτυχαν το 2014!!!,που αποτελούν το μέλλον των αθλημάτων της Ελληνικής Γυμναστικής.

     Εμείς ως σωματείο που καλλιεργεί το άθλημα της Ρυθμικής Γυμναστικής, θα θέλαμε να αναδείξουμε για μια ακόμη φορά τα όσα πέτυχε η ομάδα των νεανίδων της Ρυθμικής Γυμναστικής( Ελένη Κελαϊδίτη/ΓΟΠΦ ” Η ΑΡΜΟΝΙΑ” και Γεωργία Μάρθα/ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ), που αγωνίσθηκαν με τα Ελληνικά χρώματα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2014 και κατέκτησαν την 9η θέση (χάνοντας την 8η θέση από την Φιλανδία κατά 0,025β.), η Ελλάδα βελτίωσε κατά 8 θέσεις την κατάταξη της ,σε σχέση με το προηγούμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 2012, όπου είχε καταλάβει την 17η θέση.

     Η Ελένη Κελαϊδίτη είναι η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια, από το 2006 που καθιερώθηκαν οι νέου τύπου Ευρωπαϊκοί Αγώνες Νεανίδων, που συμμετέχει σε 3 τελικούς οργάνων και ή πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια που κατέλαβε την 4η θέση στους τελικούς της κορδέλας με 15.566 βαθμούς, χάνοντας το χάλκινο μετάλλιο για 0,084 χιλιοστά από την Ισραηλινή Ashram Linoy με 15.650β.

     Η ΕΓΟ, που δεν ξόδεψε ούτε ένα ευρώ για την προετοιμασία αυτών των αθλητριών, όχι μόνο εξαίρεσε τις αθλήτριες από τη “μεγάλη γιορτή της Γυμναστικής” αλλά και ποτέ δεν έστειλε  μία συγχαρητήρια επιστολή στις αθλήτριες και τα σωματεία τους!!!

     Δυστυχώς, για την ΕΓΟ οι βραβεύσεις αυτού του τύπου δεν καταγράφονται στην ιστορία του αθλήματος.

     Η ιστορία καταγράφεται με αποτελέσματα!

     Απλά για μία ακόμη φορά απογοητεύσατε τις μικρές αθλήτριες γιατί αισθάνονται ότι δεν έχουν την αναγνώριση των προσπαθειών τους, από την Ομοσπονδία τους!!!

     Θα θέλαμε επίσης, με πολύ σεβασμό στη μνήμη της αδικοχαμένης Ολυμπιονίκου μας Άννας Πολλάτου, να επισημάνουμε ότι ” η ειδική μνεία” είναι πολύ λίγο για να τιμήσεις τη μνήμη της Άννας! Θα μπορούσατε να τιμήσετε και τους γονείς της Άννας που επί σειρά ετών στερήθηκαν το  παιδί τους ώστε να δώσουν στην Ελλάδα μία Ολυμπιονίκη!

     Δεν είχαμε καμία πρόθεση να σχολιάσουμε τις βραβεύσεις της ΕΓΟ, άλλωστε γνωρίζαμε ότι αφορούσαν τις ομάδες των Ανδρών και Γυναικών και τους χορηγούς τους. Ο τίτλος του Δελτίου τύπου της ΕΓΟ “Η μεγάλη γιορτή της Γυμναστικής” μας προκάλεσε να σχολιάσουμε τις αποφάσεις της ΕΓΟ, γιατί απλά πιστεύουμε ότι όταν δίνεις τέτοια διάσταση στην εκδήλωση πρέπει να έχεις την ευαισθησία να τους συμπεριλάβεις όλους!!!

     Ελένη Μιχοπούλου

    Πρόεδρος ΓΟΠΦ “Η ΑΡΜΟΝΙΑ”