• 6/032015

    ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΟ ΑΝΣΑΜΠΛ- ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ Η ΚΕΛΑΙΔΙΤΗ

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    6/3/2015    

    ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΟ ΑΝΣΑΜΠΛ- ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ Η ΚΕΛΑΙΔΙΤΗ

     

    Η ανανεωμένη Εθνική ομάδα του ανσάμπλ ενθουσίασε τους 500 φιλάθλους, που παραβρέθηκαν σήμερα το απόγευμα στο Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου  (ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ) στην πρεμιέρα του διεθνούς μίτινγκ «APHRODITE CUP 2015».

    Συνολικά 260 αθλήτριες από 18 χώρες από το πρωί ξεκίνησαν να παρουσιάζουν τα προγράμματά τους σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο, προσφέροντας θέαμα υψηλού επιπέδου.

    Η Εθνική ομάδα του ανσάμπλ (Σταυρούλα Σαμαρά, Ελένη Δόικα, Ζωή Κοντογιάννη, Μιχαέλα Μεταλίδου και Ερατώ Θεοπίστου) στην πρώτη του φετινή εμφάνιση βαθμολογήθηκαν με 14.850 στο πρόγραμμα με τις 5 κορδέλες.

    Η ομοσπονδιακή προπονήτρια, Τζένη Παπαδοπούλου δήλωσε: «Είμαι ευχαριστημένη από την εμφάνιση των κοριτσιών. Εκαναν ένα λαθάκι, αλλά από εκεί και πέρα λειτούργησαν πολύ ώριμα για να μη κάνουν άλλο. Στόχος μας είναι να πάρουμε την πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες στο Ρίο της Βραζιλίας. Τα κορίτσια είναι πολύ δεμένα μεταξύ τους και αυτό βοηθάει πάρα πολύ».

    Στο πρόγραμμα του ανσάμπλ νεανίδων με τις 5 μπάλες προηγείται η Βουλγαρία με 15.100β.

    Στον ατομικό αγώνα νεανίδων η Ελένη Κελαιδίτη (4η θέση στη κορδέλα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νεανίδων 2014) ξεκίνησε πολύ καλά και βρίσκεται στην πρώτη θέση με 29.100β. μετά από την εκτέλεση των προγραμμάτων της στο σχοινάκι-14.900β. και στο στεφάνι-14.200. Δεύτερη είναι η Τουρκάλα Ετσέμ-28.950β. και τρίτη η Βασένκινα από το Καζακστάν με 27.900β.

    Αύριο οι 71 αθλήτριες που μετέχουν στο ατομικό νεανίδων θα αγωνιστούν σε δύο ακόμη όργανα, στην μπάλα και στις κορύνες, οπότε θα βγει και η τελική κατάταξη στο Σύνθετο ατομικό.

    Ο ΚΑΠΡΑΛΟΣ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ

    Την έναρξη των αγώνων κήρυξε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο δήμαρχος Π.Φαλήρου, Διονύσης Χατζηδάκης και ο πρόεδρος της ΕΓΟ, Θανάσης Χατζηδάκης.

    ΚΑΠΡΑΛΟΣ: «Συγχαίρω όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία του «APHRODITE CUP» και ειδικά το δήμαρχο Π.Φαλήρου και την κ.Μιχοπούλου. Πιστεύω αυτοί οι αγώνες να είναι ένα νέο ξεκίνημα για την γυμναστική».

    ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: «Καλώς  ήρθατε στο δήμο των εκπλήξεων. Είναι η μόνη ολυμπιακή εγκατάσταση που λειτουργεί για όφελος του αθλητισμού. Είμαι σίγουρος πως θα γίνει θεσμός το «Aphrodite cup».

    ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ: «Μαζί με το σύλλογο Αρμονία προσπαθούμε να πραγματοποιήσουμε μία ακόμη μεγάλη διοργάνωση. Είναι ένα εγχείρημα που θα το προσπαθήσουμε πάλι. Ελπίζουμε του χρόνου να έχει ακόμη μεγαλύτερη εμβέλεια και περισσότερες συμμετοχές».

    Στη συνέχεια αθλήτριες του ΓΟΠΦ «Αρμονία» παρουσίασαν χορευτικά προγράμματα γυμναστικής.