• 11/032016
  ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ “APHRODITE CUP 2016”

  ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ “APHRODITE CUP 2016”

  Το διεθνές μίτινγκ ρυθμικής γυμναστικής “Aphrodite Cup 2016” (11-13 Μαρτίου), που διοργανώνει ο Γυμναστικός Όμιλος Παλαιού Φαλήρου «Η Αρμονία» σε συνεργασία με το Δήμο Παλαιού Φαλήρου, υπό την αιγίδα της Ε.Γ.Ο. και του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, στο Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου (Ταεκβοντό), υπόσχεται ένα δυνατό αγωνιστικό τριήμερο που μπορούν όλοι να παρακολουθήσουν από κοντά, καθώς η είσοδος είναι ελεύθερη! 

  Συνολικά 219 αθλήτριες από 17 χώρες (Καναδάς, Κύπρος, Τσεχία, Εσθονία, Γαλλία, Μ. Βρετανία, Καζακστάν, Ισραήλ, Πολωνία, Ρουμανία, Σιγκαπούρη, Τουρκία, Ελλάδα, Ισπανία, Ρωσία, Κορέα, Ουκρανία) θα είναι παρούσες στη διοργάνωση. Ξεχωρίζει η Εθνική ανσάμπλ, η οποία θα κάνει τη μοναδική της εμφάνιση στην Ελλάδα πριν από το προολυμπιακό τουρνουά. 

  Η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και πρόεδρος του συλλόγου «Η Αρμονία», Ελένη Μιχοπούλου, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου είπε:

  «Είναι πολύ σημαντικό που η διοργάνωση γίνεται σε μια άριστη εγκατάσταση όπως αυτή. Πρέπει να αξιοποιούνται οι εγκαταστάσεις που μας έμειναν μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Από τότε είχε να διοργανωθεί ένας μεγάλος αγώνας ρυθμικής γυμναστικής, στην Αθήνα. Το “Aphrodite Cup” χρειάζεται μόλις 30.000 ευρώ, δηλαδή τα μπόνους των αθλητριών για ν’ αναβαθμιστεί σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Το συνολικό μπάτζετ της διοργάνωσης, που βοηθάει σημαντικά και τον τουρισμό μας, είναι 80.000 ευρώ, ενώ υπολογίζουμε και στη βοήθεια του Δήμου Π. Φαλήρου, καθώς η τοπική οικονομία επωφελείται από τη διοργάνωση. Στους αγώνες θα πάρουν μέρος 50 αθλητικοί φορείς με Εθνικές ομάδες και συλλόγους και πρόκειται για μια διοργάνωση που δεν βασίζεται σε κρατική επιχορήγηση» 

  Ο αντιδήμαρχος διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών του Π. Φαλήρου, Γιάννης Φωστηρόπουλος ενημέρωσε και για το κοινωνικό πρόσωπο του “Aphrodite Cup”, καθώς οι άνθρωποι που θα εργαστούν για τη διοργάνωση -πλην της δυνατής ομάδας των εθελοντών- είναι άνεργοι των κοινωνικών δομών του Δήμου Π. Φαλήρου. Επίσης, εκδήλωσε τον ενθουσιασμό και την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ανανεώθηκε το… ραντεβού της μεγάλης διοργάνωσης με το κοινό της: «Ήταν δέσμευσή μας, που εκπληρώθηκε!».

  Ο Δήμος προσπαθεί -και με το μίτινγκ- να κρατήσει κοντά τα παιδιά στον αθλητισμό: «Έχουμε κανονίσει τα παιδιά των σχολείων του Δήμου να βρίσκονται στις εξέδρες του γηπέδου. Χαιρόμαστε που αυτή η Ολυμπιακή εγκατάσταση λειτουργεί και αξιοποιείται!», πρόσθεσε ο κ. Φωστηρόπουλος.  

  Η εκπρόσωπος της Ε.Γ.Ο. στην οργανωτική επιτροπή της διοργάνωσης, Μαρία Παπαδοπούλου, δήλωσε: «Οι αγώνες, όπως και πέρυσι έτσι και φέτος, διεξάγονται -όχι συμπτωματικά- κοντά στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και σε αυτούς θα είναι παρούσα η Εθνική ομάδα που διεκδικεί την πρόκρισή της, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Είναι μια διοργάνωση ιδανική για παιδιά και οικογένειες»

  Η πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής ρυθμικής γυμναστικής στην Ε.Γ.Ο., Αθανασία Λαμπροπούλου εξήγησε ότι είναι πολύ σημαντικό που η Εθνική ομάδα θα αγωνιστεί παρουσία διεθνών κριτών, καθώς έχει μόλις ακόμη έναν αγώνα να δώσει (εκτός Ελλάδας) πριν από το προολυμπιακό τουρνουά. Επίσης πρόσθεσε: «Περιμένουμε από την Κελαϊδίτη που είναι μέλος της προολυμπιακής ομάδας να είναι στα μετάλλια του μίτινγκ»

  Η Ζωή Κοντογιάννη, μέλος της Εθνικής Ανσάμπλ εξέφρασε την πεποίθησή της ότι η Εθνική ομάδα θα πάρει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο: «Δίνουμε μάχες στο προπονητήριο! Τα βάζουμε ακόμη και με τους εαυτούς μας, όταν χρειάζεται. Εχουμε δίπλα μας τις προπονήτριές μας να μας διορθώνουν και τις οικογένειές μας που μας στηρίζουν»

  Το διεθνές μίτινγκ ρυθμικής γυμναστικής που φιλοξενείται στην Ολυμπιακή Εγκατάσταση του Φαλήρου είναι μια διοργάνωση που σέβεται το περιβάλλον χρησιμοποιώντας ανακυκλώσιμα υλικά, αλλά και επιλέγοντας ξενοδοχεία κοντά στην εγκατάσταση, γεγονός επιβαρύνει με λίγες εκπομπές ρύπων το περιβάλλον. Εντάσσεται έτσι στις διοργανώσεις του “Green Sports League”, σε συνεργασία με την «Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο». Γι’ αυτό μας ενημέρωσε ο Γιώργος Καζαντζόπουλος, μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της ΔΟΕ και της οργανωτικής επιτροπής των αγώνων. 

  Στη συνέντευξη Τύπου, παρούσες ήταν και οι Ολυμπιονίκες της ρυθμικής, Εύα Χριστοδούλου και Κλέλια Πανταζή.

  Αμφότερες είναι σήμερα τεχνικές σύμβουλοι. Η Ιωάννα Αναγνωστοπούλου, μέλος της Εθνικής ομάδας, είναι «παιδί» της Χριστοδούλου, η Κλέλια πέρυσι ενίσχυσε τους αγώνες και από το πόστο της εθελόντριας, ενώ ως τεχνικές σύμβουλοι θα δουν αθλήτριες των συλλόγων τους να αγωνίζονται στο “Aphrodite Cup 2016” και οι Ολυμπιονίκες Χαρά Καρυάμη και Ειρήνη Αϊνδηλή. Εθελόντρια στο μίτινγκ είναι και η παλιά αθλήτρια της ρυθμικής, η γιατρός Νίνα Κοντοπούλου.